Cajon Bongo BOOM

Cajon bongo bum je napravljen od prvoklasnog laminiranog drveta finske breze, ručno, pažljivo odabrano od  majstora kako bi se dobio najbolji mogući zvuk muzičkog instrumenta.

Cajon bongo boom je moćan, lako prenosiv instrument za sviranje .

Bongo bum proizvodi visoke tonove i umerene  srednje tonove,prirodan sredni bas  u poređenju sa tradicionalnim kongama  perkusionim mizičkim instrumetnom. Najčešće se svira rukama i posebno se povezuje sa španskom  muzikom. Bongos (španski: bongo) su afro-kubanski udaraljke  koje se sastoje od para spojenih  bubnjeva malih dimenzija otvorenog  dna različitih veličina. U španskom jeziku veći bubanj se zove hembra (ženka), a manji mačo (muški). Zajedno sa kongom ili tumbadorom, bongosi su najrasprostranjeniji kubanski ručno napravljeni perkusioni istrument ,koji se obično svira  u žanrovima kao što su ,salsa i afro-kubanski jazz. Bongo perkusionista  je poznat kao bongosero

Prednost Cajon bongo boom je što nema potrebe za podešavanjem opne, kože(štimovanjem),uvek je podesen (naštimovan),spreman za svirku u dvorištu,parku uz akusticnu gitaru,kucnoj žurci ili na profesionalnoj svirci sa ozvučenjem.

Translate »